Där oväntade vänskaper startar

Ingen utmaning är för stor

Gruppbostad - Egen regi

Välkommen till InDies nya gruppbostad i Torstuna, Enköping

Här bor du i lugn och vacker natur men samtidigt centralt då det endast tar 10 min med bil till centrala Enköping och 30 minuter till norra Stockholm.

Målgrupp och inriktning: För män och kvinnor över 18 år som tillhör LSS, personkrets 1.

Arbetssätt och metoder: AKK, Tydliggörande pedagogik, Shiers delaktighetsmodell, KASAM-teorin, Motiverande samtal och Lågaffektivt bemötande.

EN altan i torstuna
Förbereden mark för fotbollsplan

Information om verksamheten

Gruppbostad

Fysisk miljö, service och faciliteter

Fastigheten har genomgått omfattande renoveringar och består av 6 fullvärdiga lägenheter som är ca 48 kvm. Alla lägenheter har generöst ljusinsläpp med stora fönster och vacker utsikt över åkrarna eller trädgården.

Huset består av två våningar med hiss varav 5 lägenheter är på ovanvåningen och 1 lägenhet samt gemensamhetsutrymmen är på nedre våningen. Det finns en stor trädgård och gemensam uteplats. Verksamheten har två egna bilar som gör det möjligt att åka på egna och gemensamma aktiviteter.

Läs mer
Aktivitet

Aktiviteter

För oss är det viktigt att bidra till en meningsfull och aktiv fritid och vi arrangerar många olika aktiviteter. Vi erbjuder flera individuella aktiviteter i veckan med personal men uppmuntrar även till spontana aktiviteter utöver det.

Vi har ett stort utbud av aktiviteter varje vecka som innebandyturnering mot våra andra verksamheter, trampolinpark, träning på gym, badminton etc. Det är alltid intresset som styr vilka aktiviteter som arrangeras. Varje år åker vi på resor tillsammans med våra andra verksamheter. Varje år erbjuder vi minst en vinterresa till Sälen i mars, 1 vårkryssning och 1 höstkryssning och en sommarresa till Rättvik eller dansbandsveckan i Malung. Utöver det är det bara fantasin som sätter gränserna!

Läs mer
Daglig verksamhet

Daglig verksamhet

Vi erbjuder även daglig verksamhet om det önskemålet finns. Vår dagliga verksamhet ligger i Norrviken i Sollentuna och vi arrangerar själva transporten till och från boendet. Vi har olika inriktningar att välja mellan men kan även skräddarsy innehållet utifrån behov och önskemål.

Läs mer
Aktivitet

Inflytande och delaktighet

Alla boende får en stödperson och tillsammans upprättar vi en genomförandeplan för att möta den enskildes behov. Vi använder oss av ett digitalt verktyg i form av en app, ADDYOU, som är utvecklad i samråd med målgruppen.

ADDYOU integrerar den enskilde i sin egen omsorg och ger stöttning i vardagen. Den enskilde lägger tillsammans med personalen in mål, personliga scheman, aktiviteter, pictogram etc kontinuerligt under veckan för en ökad tydlighet och förutsägbarhet.

Varje vecka hålls ett husmöte som är ett forum där alla får göra sin röst hörd och ge önskemål och ideer om verksamhetens innehåll, förändringar i lokaler, förslag på nya projekt och aktiviteter.

Läs mer

Kontakt Torstuna

Verksamhetens adress

Torstuna 18,
749 72 Fjärdhundra

Ring Stephanie

073-510 11 91

Vi har lediga platser på vår gruppbostad med egen regi - läs mer här!